17 juli 2012

 Dagen har äntligen kommit då vi ska åka till Mumindalen :-) T.o.m spännande att vänta på tunnelbanan. Förväntningarna är stora!

 Väl framme på båten får vi hjälp av lilla My att hitta till lekrummet. Att hon är en konstig prick går ju inte att missta sig på....
 Lekrummet är kul tycker iallafall barnen. Att undertecknad önskar att det ska bli sovdags snart hör ju inte till historien :-)
 Då var dagen med stort D kommen... Att det skulle regna var vi lite förberedda på men inte att det skulle regna SÅ mycket.
Vi kom fram 1 timme för tidigt så det var bara att ta skydd under tak.
Våra förhoppningar var ju att det bara skulle vara en regnskur.................

 Äntligen öppnade dom och vi gick direkt till Muminhuset där alla figurerna väntade. Snorkfröken och muminmamman var poppis och dom fick till en början all Emelies uppmärksamhet
 Muminhuset var fullt av roliga grejjor. Trappor och åter trappor tog oss vidare upp i huset till alla mumingubbar hade sina egna rum.
Här tex är det memorispel där jag tydligen inte följde Emelies "egna" regler...
 Med stort mod fick muminmamman en härlig kram
 Den s.k regnskuren varade typ hela dagen men som tur var kunde vi titta på 3!! teaterföreställningar och pusta ut mellan varven
 Och regnkläderna kom väl till andvändning men mumintrollet fick stå under tak :-)
 Att vi hyrde en kärra där tjejerna kunde åka i under paraplyet räddade många stunder. DEt var riktigt roligt och mammorna fick prova sina krafter :-)
En MKT MKT regning dag i Muminlandet avslutatdes i lekrummet på båten hem igen.
Trötta men nöjda barn somnade gott :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar